2013. január 10., csütörtök

Ahogy Varró Dániel és Tóth Krisztina kezdte...

Mindketten József Attila-díja költők, írók. Gimnazista korukban elküldték néhány írásukat Sárvárra, a legrangosabb magyar nyelvű irodalmi pályázatra. A neves zsűri (rangos költők, írók) beválasztotta őket pályázatuk alapján a legjobb 50-be.Ezután táborban vettek részt, ami igazi műhelymunka lehetett: rangos költők és írók vezették be őket s nyertes társaikat az ALKOTÁS rejtelmeibe.

         

          Erre biztatlak Benneteket most én is. Ha van az asztalfiókban olyan írásotok, amelyeket elküldenétek, bátran tegyétek! Ha nincs, írhattok, hisz a határidő 2013. február.15.Először érdemes magyartanárotokkal konzultálni minderről. Kerülj be te is az legjobb 50-be! Az idei tábor a tavaszi szünetet megelőző 4 tanítási nap :)További információk: Vidákovics Gyöngyi tanárnőnél




 Íme a pályázati kiírás:



PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Az Írók Szakszervezete, az Írók Alapítványa,
a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata
2013. március 26 – 29-ig
Sárvár városában megrendezi
a magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők
36. irodalmi pályázatának táborát.

Ennek előkészítéseképpen vers-, próza és tanulmány kategóriában pályázatot hirdetünk, és várjuk minden 14 -18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 írógéppel, számítógéppel - 14 pontos betűnagysággal - kéziratoldal lehet, de ebben a terjedelemben kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk.  
         A pályázatok beérkezésének határideje: 2013. február 15.
         Kérjük, hogy a pályázók postán, egy, jól olvasható példányban küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „irodalmi tanulmány-pályázat”). Tehát, aki pl. két kategóriában pályázik, két borítékban küldje írásait.
A pályázatokat a következő – új - címre várjuk:
Írók Alapítványa,
Budapest, 9. Posta
1450 Budapest – postán maradó
         Fontos: E-mailen beérkező pályamunkákat nem veszünk figyelembe, mivel hitelességük nem biztosítható.
         Kérünk mindenkit, hogy pályázata belső címoldalán tüntesse fel saját nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolája nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát. 
A pályázat nem jeligés.
         Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2013. március 16-ig elküldjük a meghívást az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai műhelymunka során értékelik a pályázatokat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.
         A beérkezett írások visszaküldésére, a szokásos nagyszámú pályázatra való tekintettel, nem vállalkozunk. A táborban csak a meghívottak részvételét tudjuk biztosítani. Számukra a rendezvény díjmentes. Szükség esetén a meghívottak útiköltségét megtérítjük.

Budapest, 2013. január 09.
            
A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát és sikeres pályázatot kíván:
                                                                                                                                                                                                                  Mezey Katalin
                                                                                                       szervező, zsűri elnök sk.


Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons